Ledverlichting helpt België de winter door

blog image

Ledverlichting helpt België de winter door

Ledverlichting wordt steeds actueler. Nu we in België met zijn allen zuinig aan met de stroom moeten doen, laaien de discussies hoog op. Hoe kan een land als België zonder stroom komen te zitten? En: Het is toch absurd dat we nu minder kerstverlichting aan mogen hebben?!

Maar als we allemaal iets zuiniger met onze energie omgaan, lijkt er geen probleem. De overheid heeft zelfs een speciale website opgezet met een stroomindicator en tips om de elektriciteit schaarste tegen te gaan. Natuurlijk zijn er vele manieren om je stroomverbruik te verminderen. Hier op LEDsky lees je waarom ledverlichting voordeliger is.

Ledverlichting voor de lange termijn

Op de korte termijn zijn bijvoorbeeld gloeilampen goedkoper dan ledlampen. Maar lampen koop je niet voor de korte termijn, toch? Het is daarom verstandig en zeker de moeite waard om te investeren in ledverlichting. Niet alleen voor je portemonnee, je helpt er ook het milieu mee. En dus indirect ook heel België dat hierdoor stroom bespaart.

Als je de branduren bekijkt, wordt duidelijk dat de ledlamp vijf keer zoveel branduren heeft als de gloeilamp. Dit op zich lijkt nog geen wezenlijk verschil, omdat de ledlamp bijna acht keer duurder is dan de gloeilamp. Het echte verschil zal pas blijken op je energierekening. Ledverlichting is namelijk vijf keer (!) zuiniger dan de gloeilamp. Bij één lamp zal dit verschil minimaal zijn, maar als je ledlampen in plaats van gloeilampen voor het hele huis gebruikt, zal je de kostenbesparing zeker merken.

Bron: ledsky